Itself Tools
itselftools
Како да го поправите микрофонот Skype на iPhone

Како Да Го Поправите Микрофонот Skype На IPhone

Имате проблеми со микрофонот Skype на iPhone? Поправете го вашиот Skype микрофон со овој тестер за микрофон кој тестира и предлага различни решенија за да го поправи вашиот микрофон што не работи.

Оваа страница користи колачиња. Научи повеќе.

Со користење на оваа страница, се согласувате со нашите Услови на услугата и Политика за приватност.

Бранова форма

Фреквенција

Како да тестирате микрофон

 1. Кликнете на синото копче за да започнете тест за микрофон.
 2. Ако тестот е успешен, тоа значи дека вашиот микрофон работи на вашиот уред. Во овој случај, ако имате проблеми со микрофонот во Skype, веројатно има проблеми со поставките за Skype. Најдете подолу решенија за да ги поправите проблемите со микрофонот во Skype за АНДРОИД.
 3. Ако тестот не успее, тоа веројатно значи дека вашиот микрофон не работи на вашиот уред. Во овој случај, најдете решенија подолу за да ги поправите проблемите со микрофонот специфични за iPhone.

Најдете решенија за решавање на проблемите со микрофонот

Изберете апликација и/или уред

Совети

Сакате да снимате глас? Ја имаме совршената веб-апликација за вас. Обидете се со овој популарен диктафон што веќе има направено милиони аудиоснимки.

Го тестиравте вашиот микрофон и сфативте дека можеби имате проблеми со звучниците? Обидете се со оваа онлајн апликација за тестирање звучници за да проверите дали работи и да најдете поправки за проблемите со звучниците.

Опис на својствата на микрофонот

 • Стапка на примерок

  Брзината на примерокот покажува колку аудио примероци се земаат секоја секунда. Типични вредности се 44.100 (CD аудио), 48.000 (дигитално аудио), 96.000 (аудио мастеринг и постпродукција) и 192.000 (аудио со висока резолуција).

 • Големина на примерокот

  Големината на примерокот покажува колку битови се користат за претставување на секој аудио примерок. Типични вредности се 16 бита (CD аудио и други), 8 бита (намален пропусен опсег) и 24 бита (аудио со висока резолуција).

 • Латентност

  Латентноста е проценка на доцнењето помеѓу моментот кога аудио сигналот ќе стигне до микрофонот и моментот кога аудио сигналот е подготвен да се користи од уредот за снимање. На пример, времето потребно за конвертирање на аналогно во дигитално аудио придонесува за латентноста.

 • Откажување на ехо

  Откажувањето на ехото е функција на микрофонот што се обидува да го ограничи ефектот на ехо или реверб кога аудиото снимено од микрофонот се репродуцира во звучниците, а потоа, како резултат, уште еднаш снимено од микрофонот, во бесконечна јамка.

 • Потиснување на бучава

  Потиснувањето на шум е функција на микрофонот што го отстранува шумот од позадината од аудиото.

 • Автоматска контрола на засилување

  Автоматското засилување е карактеристика на микрофонот што автоматски управува со јачината на звукот на влезот за звук за да се одржи стабилно ниво на јачина на звук.

Карактеристики на сликата на делот

Карактеристики

Нема инсталација на софтвер

Овој тестер на микрофон е веб-апликација целосно базирана на вашиот веб-прелистувач, не е инсталиран софтвер.

Бесплатно

Оваа онлајн апликација за тестирање микрофон е бесплатна за користење онолку пати колку што сакате без никаква регистрација.

Веб-базирани

Бидејќи сте онлајн, овој тест за микрофон работи на кој било уред што има веб-прелистувач.

Приватен

За време на тестирањето на микрофонот не се испраќаат аудио податоци преку Интернет, вашата приватност е заштитена.

Поддржани се сите уреди

Тестирајте го вашиот микрофон на кој било уред што има прелистувач: мобилни телефони, таблети и десктоп компјутери

Слика од делот за веб-апликации